P-Syketalo - Lämmin ja välittävä ilmapiiri!

KUNTOUTUS

Lääkäripalvelu ja psykiatrian erikoislääkärin tarve hoidetaan Laukaan terveysasemalla, mielenterveyskeskuksessa tai sovitusti asukkaan kotikunnan käytännön mukaisesti. Lääkärit vastaavat lääkehoidosta.
P-Syketalon hoitohenkilökunta toteuttaa asukkaalle annetun lääkemääräyksen sekä raportoi lääkärille lääkehoidon toteutumisesta ja vaikutuksesta.

P-Syketalo hyväksyy asukkaan koeajan jälkeen.

Asukkaille järjestetään vuorokausirytmiä tukevaa yksilöllistä päivätoimintaa:
- taide- ja käsityöt (esim. kankaanpainantaa, ompelua, puutöitä)
- musiikkia (oma bändiryhmä, talossa on paljon erilaisia soittimia)
- kuntoilua (talosta löytyy oma pieni kuntosali, talvella tehty hiihtolatuja)
- puutarhan hoitoa
- kotieläinten hoitoa (piharakennuksessa asuu aaseja, ankkoja, lampaita, kanoja ja kukko)
- arjen kotityöt (leivontaryhmä, keittiövuoro)

Jotkut ohjausosiot hankitaan talon ulkopuolelta. P-Syketalon vapaaehtoiset toimet tarjoavat asukkaille virikkeitä. Ne voivat olla omia tai ulkopuolisten järjestämiä (yhdistysten ja kunnan ylläpitämiä kuten museon ja kirjaston). Ne myös voivat tapahtua talon ulkopuolella vierailuina esim. uima- ja keilahalleissa.

Vapaaehtoista toimintaa voi harrastaa sisätiloissa. Ne voivat olla toimintoja ohjaajan kanssa kuten ruuan laittamista, valvottua kommunikointia Internetin kautta, kirjoittamista, pelaamista (korttipelit, shakki, biljardi, futispöytä, buzz-tietovisa jne), tai liikuntaa joka sopii kaikenikäisille: kevyttä jumppaa, lihashuoltoa, liikkuvuusharjoituksia ja venyttelyä, hyvän olon perusvoimistelua, musiikkiliikuntaa, tanssimista.

Muita suunniteltuja viriketoimintoja ovat muun muassa karaoke, teatteritoiminta ja kuukausi-iltamat.

Toiminnassa huomioidaan asukkaiden erityisosaamiset omasta elämänpiiristä ja niiden harrastamista tuetaan esimerkiksi musiikin, luku- ja elokuvailtojen tai liikunnan kautta.

Talossa suhtaudutaan musiikkiharrastuksiin kannustavasti ja avoimesti.
Ohjelmassa voi olla esim. taidemusiikkia, yhteislauluhetkiä ja bänditoimintaa. Asukkaat voivat halutessaan osallistua näytelmäryhmään, jossa improvisoidaan, kokeillaan erilaisia ilmaisutapoja, suunnitellaan ja valmistetaan esityksiä esim. kesäteatteria varten.

P-Arkkirakennuksessa voi tehdä puu- ja metallitöitä.

P-Syketalon ympäristö tarjoaa hyvät mahdollisuudet liikunnan harrastamiseen. Pihapiirissä on mahdollista osallistua puutarhatöihin (istutukset, puiden ja pensaiden leikkuu) ja eläinten hoitoon. Asukkaiden rutiineihin kuuluu osallistua ohjatusti eläinten ruokkimiseen ja muuhun hoitamiseen.

Omaiset voivat käydä tapaamassa asukkaita P-Syketalolla joustavasti. Keväällä järjestetään kevätjuhla, ja kädentaitoryhmien töistä kootaan kevätnäyttely. Kesällä järjestetään erilaisia juhlia, viikkoloppuisin tehdään retkiä. Syksyllä järjestetään matkoja.

Talvella järjestetään sisätoimintoja kuten karaokeiltoja, vierailevia tähti-iltoja. P-Syketalolla on kulkuneuvo, jolla käydään ostoksilla pienissä ryhmissä. Vierailuja järjestetään myös muualle. Kohteet kuuluvat virkistystoimintaan ja ne suunnitellaan hyvissä ajoin.


Klikkaa pieniä kuvia nähdäksesi ne isompana.